Biografie

Marijn Claes (1993) is een Vlaams acteur en toneelschrijver woonachtig te Amsterdam.

Op zijn veertiende vertrok Marijn van een klein dorp in Vlaanderen naar Antwerpen. Waar hij, na een jaar gestudeerd te hebben aan de vooropleiding hedendaagse dans, Woordkunst-Muziek is gaan studeren aan de Kunsthumaniora Antwerpen.

In 2015 studeerde Marijn (met Vlaams én Nederlands accent) af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens zijn opleiding was hij te zien in o.a. ‘Een Voorstelling van God’ (Regie: Ruut Weissman) en In ‘The Republic of Happiness’ (Regie: Michiel de Regt).

In het laatste jaar van deze opleiding liep Marijn stage bij Het Nationale Theater in ‘Solness’ (Regie: Theu Boermans) en bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau in ‘De Ontdekking van de Hemel’ (Regie: Ignace Cornelissen). Daarnaast speelde hij dat jaar in de afstudeervoorstelling ‘Baal’ (Regie: Tatiana Pratley).

Tijdens zijn opleiding volgde hij schrijfles bij Jurrian van Dongen en Rob De Graaf. Daar schreef hij zijn eerste stuk ‘De Kolonie’ dat binnen school gepresenteerd is. Momenteel schrijft Marijn aan zijn nieuwste stuk: een coming of age stuk over het ontgroeien van sprookjes en de onontkoombaarheid van de dood.

 

Na een paar jaar in het vak besloot Marijn om een Master Acting te gaan volgen aan The Royal Central School of Speech and Drama waar hij in 2018 afstudeerde Tijdens deze opleiding werkte hij samen met o.a. Sarah Davey-Hull, Morwenna Rowe, Ben Naylor en Mike Alfreds. 

In het werkveld is Marijn op het podium te zien geweest in o.a. de reprise van ‘Solness’ , ‘Wilde Kersen’ (Regie: Marijn Graven), ‘DUBIO’ (Regie: Frank Siera), The Three Sisters (Regie: Mike Alfreds), Scenes From the End of the World (Regie Sarah Davey-Hull), Rise of the Blue City (Regie: Dirk Bruinsma), e.a.

Ook was Marijn op TV en in de bioscopen te zien in 'Op Weg Naar Pakjesavond' (Regie: Anna van Keimpema), ‘Danni Lowinski’ (Regie: Zip Wertwijn), Als de Dijken Breken (Regie: Hans Herbots), Voor Elkaar Gemaakt (Regie: Martijn Heijne), Lekker dan (Regie: Astrid Van Keulen), Kramp (Nils Vleugels), e.a.

Daarnaast heeft Marijn in 2019 het jeugdtheatergezelschap Kantoor Frisdrank opgericht waarmee hij fantasierijke voorstellingen maakt die momenteel door Nederland en België toeren.