Nieuws

May 27, 2019

Deze zomer zal Marijn te zien zijn op de kinderparade met de voorstelling 'Het Jongetje dat geen JA durft te zeggen'. 

Samen met actrice Janna Adank gaat Marijn op zoek naar wat er gebeurd als je zo bang bent van de wereld dat je niets meer durft. Een kleurrijke voorstelling over jezelf durven zijn.

Wil je een stukje taart?
Wil je je nieuwe zwembroek aan?
Wil je een plaktattoo?


Wat als je op vakantie bent en geen JA meer durft te zeggen? Jongetje weet hier alles van. Al dagen verstopt hij zich in een hoekje van het zwembad tussen het opblaasspeelgoed. Totdat Meisje, dat alles durft, hem ontdekt. Kan zij Jongetje redden?

De voorstelling zal te zien zijn op de kinderparade op:

DEN HAAG 11 &  14 juli

UTRECHT 27 juli & 4 augustus

AMSTERDAM 10 t.e.m. 12 augustus

Concept, spel & tekst: Marijn Claes

Spel: Janna Adank

Regie: Tabita Friis Kristinsen

Beeld & Vormgevingsadvies: Alex Baams

Productie: Femke van Weperen

Meer info en tickets kan je HIER vinden

foto @diederickbulstraphotography

April 29, 2019

Marijn Claes begint vandaag aan De Studio van OT Rotterdam. Gedurende drie weken zal hij samen met andere theatermakers aan de slag gaan met het thema werk. Onder begeleiding van Mirjam Koen en Gerrit Timmers zal dit resulteren in een voorstelling.

'De Studio’s van OT rotterdam staan in een lange traditie die zijn oorsprong vindt in het voormalig Onafhankelijk Toneel. Het doel van een Studio is het maken van een presentatie met een laboratoriumachtig karakter. De deelnemers werken drie weken op basis van opdrachten aan korte scènes en acts, uitmondend in presentaties. De artistieke eindverantwoordelijkheid ligt bij Mirjam Koen. Mirjam Koen ontving in 2017 de ACT-Award voor haar bijdrage aan talentontwikkeling en diversiteit in het theater. De Studio’s werden hierbij expliciet genoemd als zeer waardevol voor de ontwikkeling van beginnende én ervaren spelers en makers.'

De voorstelling zal te zien zijn in het OT theater op:

17 mei     20.00u

18 mei     16.00u

19 mei     16...

February 15, 2019

 De opnamens van Aardbei zitten er op!

In deze nieuwe kortfilm van Leendert Roosenbrand zal Marijn Claes te zien zijn als Piccolo. Andere rollen worden vertolkt door Monic Hendrikx, René van 't Hof en Lowie van Oers.

In de film wordt het verhaal verteld van vier personages die allemaal in elkaars lot verstrengeld raken tijdens een noodlottige avond in een hotel.

De film gaat nu in post-productie en zal binnenkort te zien zijn in Amsterdam en op festivals.

January 10, 2019

Vandaag is de eerste editie van 'WEEK' verschenen op Instagram. 'WEEK' is een nieuw project van Marijn Claes waarbij hij iedere week een korte tekst schrijft aan de hand van een nieuwsartikel. Dit kan een theatertekst zijn, een gedicht, een gedachtegang en nog veel meer. Het doel is om met veel fantasie een beeld te scheppen achter een 'droog' krantenartikel en na te denken over wat er achter zo'n artikel gebeurt. 

Voor de eerste editie heeft Marijn als onderwerp de beladen verkiezingen in de Democratische Repulbiek Congo gekozen.

Wil je geen enkele editie missen? Volg Marijn dan hier op instagram!

December 10, 2018

Vandaag ontving Marijn zijn MA Acting diploma aan The Royal Central School of Speech and Drama.

Tijdens zijn studie werkte hij samen met bekende professionals uit het vak zoals: Mike Alfreds, Ben Naylor, Morwenna Rowe, Sarah Davey-Hull, Chris Bush, en anderen.

Als onderdeel van zijn opleiding, heeft Marijn onderzoek gedaan naar de betekenis en stigma's van 'Emotionele Connectie' en 'Innerlijke Rust' binnen het vak. Daarbinnen werkte hij aan technieken en oefeningen om deze te ontwikkelen binnen acteursopleidingen. Voor dit onderzoek baseerde Marijn zich o.a. op het werk van Mike Alfreds, Rudolf Laban, Amanda Brennan en de invloed die hollistische Orientaalse praktijken als Qi Gong en Mindfulness hier op kunnen hebben. 

November 16, 2018

Gisteren, op 15 november, klom Marijn voor Roomservice Wageningen weer in de rol van Evangeline Eyecatcher in de voorstelling 'Eyecatcher. 

'Eyecatcher' is een intieme ontmoeting met Dragqueen Evangeline Eyecatcher. Jij bent uitgenodigd, als haar BFF, om backstage te gaan en haar aan te moedigen tijdens de belangrijkste show van haar leven. Vandaag gaat ze de eeuwige liefde verklaren, live op het podium, aan haar (hetero) liefde.

'Hij is altijd dronken als ik er ben

anders mag ik niet eens

Maar je zou hem dan moeten zijn

Ik zweer het

Op die momenten

Op die momenten houdt hij meer van mij dan van zijn eigen moeder'

Speciaal voor Roomservice werd de voorstelling vertaald in het Engels.

Eyecatcher kan ook geboekt worden voor jouw festival! Neem contact op met Marijn via hier

October 19, 2018

Vandaag is de tweede aflevering van 'Lekker Dan' verschenen op het Youtube-kanaal van NPO3. In deze serie, geregisseerd door Astrid van Keulen is Marijn te zien in de rol van Mark.

Lekker dan is een nieuwe webserie van AVROTROS over twee huisgenoten, Lykke en Marijn, die de jungle van de arbeidsmarkt en alle chaos van hun persoonlijke leven proberen te overleven. 

De tweede aflevering met Marijn kan je hierboven bekijken. Voor de andere afleveringen kan je hier kijken op het website AVROTROS.

July 23, 2018

Vandaag is de trailer van 'Scenes from the End of the World' verschenen. Als een klein voorproefje kan je Marijn het lied 'Fuck the Seas' horen zingen (het lied begint halverwege de trailer).

Marijn Claes zal Morgan spelen in dit nieuwe stuk geschreven door Chris Bush en geregisseerd door Sarah Davey-Hull in The Yard Theatre.

De voorstelling speelt van 24 t.e.m. 27 juli.

Tickets kunnen gekocht worden via hier

March 22, 2018

Op 24 juli gaat het, speciaal voor het MA Acting (Contemporary) ensemble van The Royal Central School of Speech and Drama geschreven 'Scenes from the End of the World' in wereld première in The Yard Theatre.

Het stuk is geschreven door Chris Bush (The Assassination Of Katie Hopkins at Theatre Clwyd, Periclesadaptation in the National Theatre) en zal geregisseerd worden door Sarah Davey-Hull (artistiek leider van the bold & saucy theatre company.

“The ocean is boundless
But of this I’m sure
We must keep it clean
And we must keep it pure
For our sons and our daughters We must save the waters
For that’s how this place ought to be…

But fuck the seas! Fuck the seas!
Fuck all dolphins and all manatees!
I have no quarrel
With poisoning coral
Fuck the seas, fuck the seas, fuck the seas!”

In deze voorstelling zal Marijn te zien zijn in de rol van Morgan.

Tickets kunnen gekocht worden via hier

January 9, 2018

Van 18 t.e.m. 21 april zal Marijn te zien zijn als Kulyigin in de productie 'The Three Sisters' van Tsjechov geregisseerd door Mike Alfreds.

Mike Alfreds heeft in zijn lange loopbaan als regisseur gewerkt bij o.a. The National Theatre, The Globe en Shared Experience. Daarnaast ontwikkelde hij ook zijn eigen acteertechniek gebaseerd op het werk van o.a. Constantin Stanislavski en Rudolf Laban.

Voor deze productie werkt hij samen met het MA Acting (Contemporary) ensemble aan het stuk 'De Drie Zusters'. 

Tickets zijn verkrijgbaar via hier

November 8, 2017

Begin deze week werd bekendgemaakt dat Marijn Claes de rol van Gadgetpiet zal spelen in het nieuwe seizoen van 'Op Weg naar Pakjesavond - De Sluwe Zakenman'.


De eerste serie van Op weg naar Pakjesavond is vorig jaar bekroond met de Kinderkastprijs 2016 4-6 jaar (Publiekprijs) van Cinekid. Ook de tweede serie werd dit jaar genomineerd voor deze prijs. Peter Faber kruipt wederom in de huid van Sinterklaas, verder zijn er, naast Marijn Claes (Gadgetpiet), rollen weggelegd voor Andre Dongelmans (Planpiet),Rogier Schippers (Dirk Diamant) en Steef Hupkes (Ricardo Santo). De regie was dit jaar in handen van Anna van Keimpinga.
Voor het derde jaar op rij zijn in Op weg naar Pakjesavond ongeschminkte Pieten te zien. 

De serie is vanaf maandag 13 november iedere schooldag te zien op Nickelodeon om 17u30.

foto © Diederick Bulstra

October 7, 2017

Afgelopen donderdag, 5 oktober, was Marijn te zien in een gastrol in Goede Tijden Slechte Tijden.

De aflevering is terug te vinden via: deze link

July 21, 2017

Vandaag is bekendgemaakt dat de film 'The Pain Body' is geselecteerd voor de debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival.

The Pain Body is een korte film van regisseur Gerson Oratmangoen geïnspireerd op het kopschop-incident uit 2013 in Eindhoven. In de film wordt zowel het slachtoffer, de dader en een helper in een korte poëtische raamvertelling gevolgd. Deze korte raamvertelling snijdt een groot thema aan, namelijk de werking van negatieve energie.

June 15, 2017

Op 6 juli 2017 zal Marijn Claes een Cultuurfondsbeurs uitgereikt krijgen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit om zijn verdere onderzoek als acteur te financieren door middel van een Masterstudie aan de gerenommeerde 'The Royal Central School of Speech and Drama'. Daar zal Marijn zich gaan verdiepen in verschillende acteertechnieken (zoals o.a. Stanislavski, Viewpoints, Lecoq, Meisner, etc) en de relatie tussen toneelschrijver en acteur bij het ontwikkelen van nieuw geëngageerd werk. 

We willen het Prins Bernhard Cultuurfonds van harte bedanken voor hun genereuze bijdrage en het mogelijk maken van dit onderzoek.

February 9, 2017

Op 8 februari is in Red Pers een artikel verschenen over Stukafest Amsterdam. Voor dit artikel is Marijn Claes geïnterviewd over zijn eerste solovoorstelling 'Eyecatcher' : 

”De nabijheid van het publiek levert volgens Marijn dat mensen zich wellicht aangesproken voelen. “Een dragqueen ontmoet je niet zo snel, maar door mijn stuk hoop ik dat mensen zich toch herkennen in Evangeline en beseffen dat er niet zoveel verschil is: Dat iedereen uiteindelijk gewoon mens is en zoekt naar dezelfde dingen.”
 

Lees het volledige artikel op de site van Red Pers

Please reload