Nieuws

June 15, 2020

Vandaag is de trailer van Het jongetje dat geen ja durft te zeggen online gekomen. De voorstelling is momenteel te boeken voor scholen en theaters.

Wil je een stukje taart?
Wil je je nieuwe zwembroek aan?
Wil je een plaktattoo?
Wil je vriendjes zijn?

Wat gebeurt er als je zó bang bent voor de wereld dat je jezelf verstopt in een hoekje? ‘Het Jongetje dat geen ja durft te zeggen’ is een snelle, intieme en clowneske voorstelling over jezelf durven zijn en het eerste roepen wat er in je opkomt.

Tijdens de voorstelling ontmoeten we het bange Jongetje. Ondanks dat het Jongetje zich op de meest perfecte plek ooit bevindt, is hij letterlijk verstijfd van onzekerheid en durft hij nergens meer ja op te zeggen. Maar gelukkig is daar plotseling het Meisje dat alles durft. En zij wil wel te weten komen waarom het Jongetje geen ja durft te zeggen. Want dat is toch het allerstoerste woord ooit?! Lukt het haar om met haar vette karatekicks het Jongetje uit zijn schulp te lokken zodat hij de wereld weer...

May 18, 2020

 De voorstelling het Jongetje dat geen ja durft te zeggen van Kantoor Frisdrank, waarin Marijn meespeelt en waarvoor hij de tekst heeft geschreven, is volop in ontwikkeling. Vandaag zijn de eerste scenefoto's binnengekomen! 

Voor meer info over de voorstelling kan je hier terecht. 

January 15, 2020

Het is zover! Het jeugdtheatergezelschap Kantoor Frisdrank, opgericht door Marijn, bestaat nu ook officieel op papier! In de praktijk was het gezelschap natuurlijk al hard aan het werk, maar vanaf nu kan het gezelschap zich officieel Stichting Kantoor Frisdrank noemen, en de wereld nog eens drie keer zo hard gaan bestormen.

Meer info over het gezelschap vind u hier

November 14, 2019

 Het jeugdtheatergezelschap Kantoor Frisdrank, opgericht door Marijn, is geselecteerd voor het Norma Jonge makers traject. Binnen dit traject stelt Norma een budget ter beschikking voor de ontwikkeling van de eerste volledige voorstelling van het gezelschap: Het jongetje dat geen ja durft te zeggen. Daarnaast bestaat het traject ook uit financiële en zakelijke begeleiding waarin het fonds het gezelschap begeleidt in de eerste stappen.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van Kantoor frisdrank? Bezoek dan hier de website!

September 9, 2019

 De webserie KRAMP van VPRO, waarin Marijn meespeelt, is geselecteerd voor het NFF.

Regisseur Nils vleugels over de serie:

Vaak start de scène al licht ongemakkelijk, maar dat blijkt pas het begin. In deze tien korte afleveringen raken diverse personages in uiteenlopende settings verstrikt in schurende gesprekken. Zó ongemakkelijk zelfs, dat je er nauwelijks naar kunt kijken zonder in een kramp te schieten. Denk aan aangesproken worden in de sauna, mensen met een bord voor hun kop, moeilijke gesprekken op verkeerde plaatsen, maximale miscommunicatie, de gênantste casting ooit of een serieus staaltje mansplaining. Probeer dan maar eens je gekromde tenen recht te houden.

De serie is online te bekijken op het youtube-kanaal van de VPRO. Voor info over de vertoning op het NFF kan u hier terecht

July 1, 2019

 Deze zomer zal Marijn te zien zijn in de locatievoorstelling Rise of the Blue City van de Peergroup. Rise of the Blue City is een grote muziektheatervoorstelling op het water van ‘t Oldambtmeer en neemt je mee in een waanzinnig futuristisch avontuur vol live muziek, brandende zuipketen en spannende taferelen.

Met Rise of the Blue City duik je de toekomst in en volg je drie boeven uit de grote stad, op de vlucht voor een groeiende politiemacht. Ze belanden min of meer per ongeluk ergens boven in Nederland in een waterrijk gebied waar rietsigaren tot in de hemel groeien en gemuteerde koeien het onder water gelopen landschap domineren. Net als de mannen denken dat ze veilig zijn – en ze het glas heffen in de kroeg – blijkt het water daar een stuk onvoorspelbaarder dan ze dachten… In Blue City, inmiddels een district geworden van de altijd maar uitdijende Randstad, zitten de drie ontsnapte boeven vast. Ze kunnen niet verder, maar ook zeker niet terug. Vinden ze een schuilplaats en een...

May 27, 2019

Deze zomer zal Marijn te zien zijn op de kinderparade met de voorstelling 'Het Jongetje dat geen JA durft te zeggen'. 

Samen met actrice Janna Adank gaat Marijn op zoek naar wat er gebeurd als je zo bang bent van de wereld dat je niets meer durft. Een kleurrijke voorstelling over jezelf durven zijn.

Wil je een stukje taart?
Wil je je nieuwe zwembroek aan?
Wil je een plaktattoo?


Wat als je op vakantie bent en geen JA meer durft te zeggen? Jongetje weet hier alles van. Al dagen verstopt hij zich in een hoekje van het zwembad tussen het opblaasspeelgoed. Totdat Meisje, dat alles durft, hem ontdekt. Kan zij Jongetje redden?

De voorstelling zal te zien zijn op de kinderparade op:

DEN HAAG 11 &  14 juli

UTRECHT 27 juli & 4 augustus

AMSTERDAM 10 t.e.m. 12 augustus

Concept, spel & tekst: Marijn Claes

Spel: Janna Adank

Regie: Tabita Friis Kristinsen

Beeld & Vormgevingsadvies: Alex Baams

Productie: Femke van Weperen

Meer info en tickets kan je HIER vinden

foto @diederickbulstraphotography

April 29, 2019

Marijn Claes begint vandaag aan De Studio van OT Rotterdam. Gedurende drie weken zal hij samen met andere theatermakers aan de slag gaan met het thema werk. Onder begeleiding van Mirjam Koen en Gerrit Timmers zal dit resulteren in een voorstelling.

'De Studio’s van OT rotterdam staan in een lange traditie die zijn oorsprong vindt in het voormalig Onafhankelijk Toneel. Het doel van een Studio is het maken van een presentatie met een laboratoriumachtig karakter. De deelnemers werken drie weken op basis van opdrachten aan korte scènes en acts, uitmondend in presentaties. De artistieke eindverantwoordelijkheid ligt bij Mirjam Koen. Mirjam Koen ontving in 2017 de ACT-Award voor haar bijdrage aan talentontwikkeling en diversiteit in het theater. De Studio’s werden hierbij expliciet genoemd als zeer waardevol voor de ontwikkeling van beginnende én ervaren spelers en makers.'

De voorstelling zal te zien zijn in het OT theater op:

17 mei     20.00u

18 mei     16.00u

19 mei     16...

February 15, 2019

 De opnamens van Aardbei zitten er op!

In deze nieuwe kortfilm van Leendert Roosenbrand zal Marijn Claes te zien zijn als Piccolo. Andere rollen worden vertolkt door Monic Hendrikx, René van 't Hof en Lowie van Oers.

In de film wordt het verhaal verteld van vier personages die allemaal in elkaars lot verstrengeld raken tijdens een noodlottige avond in een hotel.

De film gaat nu in post-productie en zal binnenkort te zien zijn in Amsterdam en op festivals.

January 10, 2019

Vandaag is de eerste editie van 'WEEK' verschenen op Instagram. 'WEEK' is een nieuw project van Marijn Claes waarbij hij iedere week een korte tekst schrijft aan de hand van een nieuwsartikel. Dit kan een theatertekst zijn, een gedicht, een gedachtegang en nog veel meer. Het doel is om met veel fantasie een beeld te scheppen achter een 'droog' krantenartikel en na te denken over wat er achter zo'n artikel gebeurt. 

Voor de eerste editie heeft Marijn als onderwerp de beladen verkiezingen in de Democratische Repulbiek Congo gekozen.

Wil je geen enkele editie missen? Volg Marijn dan hier op instagram!

Please reload